Tandprothese – Wanneer moet u zich zorgen als u problemen hebt?

tandprothetische praktijk assen

Sharing is caring!

Tandprothese – Wanneer moet u zich zorgen als u problemen hebt?

zorg punten met Kunstgebit

Wanneer moet u zich zorgen over uw tandprothese of kunstgebit? Laten we beginnen bij het begin. Wanneer u eerst uw nieuwe prothese krijgt ze gaan voelen als een vreemd object in je mond, want eerlijk gezegd – ze zijn het wel! Ook perfect zittende, pijnloze kunstgebit, geeft nog steeds het gevoel alsof je een hap van plastic hebt ingenomen, en dat is alleen maar natuurlijk op het eerste.

De eerste stap

De beste manier om dat gevoel over te komen is om vrienden te maken met uw tandprothese, “quality time” doorbrengen om naar elkaar te leren kennen. Wat betekend dat? Draag ze! Gewoon door het houden van de kunstgebit in je mond de hele dag lang gaat je natuurlijk wennen aan hen. Alle nieuwe kunstgebit gebruikers moeten er doorheen deze fase enigszins, en ze meestal kunnen er voorbij. Er zijn echter enkele tekenen voor nieuwe kunstgebit gebruikers om in op te letten als dingen niet vestigen na de eerste paar dagen.

Slechte Symptomen

Ten eerste, als je tandvlees en mond weefsel beginnen te zwellen wanneer u uw kunstgebit draagt, dit kan een teken zijn dat u een allergische reactie op de prothese acryl hebt. Als je een sterke allergie voor acryl krijg, dan zwelling kan al tijdens de montage proces getoond zijn, en je zou dus niet acryl kunstgebit hebben. Echter, allergieën zijn grappige dingen en je kunt ook een allergie ontwikkelen door herhaalde blootstelling aan een bepaald materiaal. Dus sluit een allergie niet uit en contact op met uw tandprotheticus onmiddellijk.

Meest voorkomende symptomen

Enkele van de meest voorkomende symptomen van de problemen hebben te maken met de montage van uw kunstgebit. In eerste instantie moet je om te leren hoe je gebruik moet maken van uw nieuwe kunstgebit; hoe te eten en goed te spreken. Dit vergt wat tijd en moeite, want je hebt om de spieren te trainen in je mond hoe u uw kunstgebit moet manipuleren om te doen wat je ze wil doen. Nogmaals, alle eerst kunstgebit gebruikers moeten werken om door deze periode te komen, maar ze leren uiteindelijk wel!

Zelfs een geringe hoeveelheid van de prothese ontsporing is normaal in de eerste periode en met praktijk moeten worden overwonnen. Echter, als slippen blijft en uw tandvlees begint zere plekken te ontwikkelen, dan is het tijd om terug contact op te nemen met uw tandprotheticus. Onbehandeld zere plekken kunnen besmet worden en zeer gezwollen, waardoor het onmogelijk is om de prothese weer aan te zetten. Nogmaals, een afspraak maken om uw prothesemaker is van zeer belang. Het is altijd beter om deze problemen aan te pakken bij de start, en houd ze van escaleren.

Nieuwe prothese moet stevig qua constructie voelen, geen bewegende delen hebben, behalve flexibel en zacht soort prothesen. Als uw kunstgebit tanden heeft die tekens van wiebelen vertonen, of de clip op uw gedeeltelijke begint te buigen, deze zijn tekens dat uw kunstgebit aandacht nodig heeft. Elke haarscheurtjes die zich ontwikkelen in uw kunstgebit moet ook onmiddellijk worden gemeld.

Fysieke waarschuwingen

Er zijn ook fysieke waarschuwingssignalen kunstgebit gebruikers moet voor oppassen. Parodontitis kan grote schade aanrichten met je tandvlees en tanden nok, waardoor het bijna onmogelijk is om conventionele kunstgebit dragen. Gum ziekte zou ook kunstgebit implantaten uitsluiten. De Tandheelkunde weetenschappers geven deze acht tekenen van tandvleesaandoeningen: pijn in de mond, bloedend tandvlees, ruimten ontstaan tussen de tanden, gezwollen en gevoelig een van kunstgebit problemen symptomtandvlees, terugtrekkend tandvlees, aanhoudende slechte adem, pus uit het tandvlees, en veranderingen in de manier waarop uw tanden samen passen.

Rode of witte vlekken en zweren die niet weg lijken te gaan binnen 2 weken moeten worden onderzocht. Aanhoudende zweertjes in de mond kan ook een vroeg teken zijn van orale kanker.

Contact ons!

Als u één of meer van deze waarschuwingsborden hebt, zie je je tandprotheticus meteen. Wij werken samen met een aantal tandprothetische specialisten die kunnen u helpen in bijna hele Nederland. Ga gewoon kiezen welke ligt dichtbij en neem vrijblijwend contact met onze vriendelijke professionele specialisten!

Sharing is caring!