Kunstgebitten

Standaard kunstgebittenTandprothesen en kunstgebitten

Kunstgebitten zijn meestal aangeduid als volledige prothesen. Ze hebben de volledige acryl mondstuk die hangt aan het tandvlees en het dak van uw mond. Nauwkeurige passing is nodig om het niveau van zuiging te bereiken uw kunstgebit vraagt om een veilige pasvorm te bereiken. Kunstmatige tanden zijn dan op de acryl fundering geplaats.

Standard kunstgebit neemt doorgaans vier bezoeken om aan te passen, ontwerpen en fabriceren, maar uw gebit professioneel zal zo lang om uw gebit werken als nodig is om te zorgen  dat u een comfortabele pasvorm hebt.

Gedeeltelijk kunstgebit

Gedeeltelijk kunstgebitten zijn in principe op dezelfde manier gemakt, maar zijn gemakkelijker om in te passen omdat ze een kleiner gebied bedekken. Het belangrijkste verschil is dat gedeeltelijke prothesen meer afhankelijk zijn van zijn bevestigen aan de tanden met speciale klemmen en minder afhankelijk van zuigkracht. Deze prothesen zijn zeer veelzijdig en zal op maat gemaakt worden voor uw exacte behoeften. Gedeeltelijk tandprothese

Een gedeeltelijke prothese is ook gebouwd uit een roze acryl basis waarop levensechte valse tanden zijn vastgesteld. De gehele brug wordt ondersteund door een metalen kader. Gedeeltelijke kunstgebit kunt twee modi voor bevestiging hebben; verwijderbaar of permanent.

Uitneembare partiële prothesen kan metalen klemmen hebben die zich hechten aan de resterende natuurlijke tanden, vaak aangeduid als steunpunten. Een kroon wordt gewoonlijk toegevoegd aan de gebitselementen om de prothese met extra sterkte en een betere pasvorm te voorzien. Een ander type clip genoemd precisiehulpstuk kan ook worden gebruikt met deze prothese. Precisie hulpstuken in het algemeen zien er beter uit en zijn bijna onzichtbaar als de prothese op zijn plaats is.

Gedeeltelijke kunstgebitten kunnen ook permanent worden geïnstalleerd en worden algemeen aangeduid als vaste prothesen. Nogmaals, kronen worden geïnstalleerd om de gebitselementen om tandvlees te ondersteunen. De gedeeltelijke prothese kan vervolgens direct worden gebonden aan de gebitselementen voor een veilige permanent pasvorm.

Meer weten?

Voor meer informatie is het best om een afspraak maken voor een consultatie waar alle vragen zullen woorden beantwoorden.

Het is ook mogelijk dat u in aanmerking komt voor een speciale subsidie waarmee uw kunstgebit (bijna) gratis uitkomt.

Maak contact met een van onze praktijken, kies een dat dichtbij u is.