Kunstgebit Problemen

kunstgebit, kunstgebit problemen

Sharing is caring!

Kunstgebit Problemen

kunstgebit, kunstgebit problemen

Kunstgebit pijn is relatief herhaald bij veel kunstgebitten. Eerste keer kunstgebit evenals geroutineerd kunstgebit patienten zullen zich ontstoken tandvlees voelen van tijd tot tijd om verschillende redenen. Moderne prothese technologie kan niet tot een prothese die perfect geschikt zijn voor de rest van je leven, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen als prothese pijn zakt door voor een bezoek. Laten we eens een kijkje bij enkele van de meest voorkomende problemen die prothese gerelateerde pijn veroorzaken, en een aantal mogelijke oplossingen.

Oorzaken

Een van de grootste oorzaken van de prothese-gerelateerde pijn is direct gerelateerd aan de manier waarop ze passen. Wanneer een prothese rust goed tegen het tandvlees en niet kan gaan schuiven, dan pijn moet geen probleem zijn. Maar als dat eens goeie fit lijkt te glijden, het kunstgebit begint te wrijven tegen het tandvlees wat leidt tot pijn en zwelling. Indien onbehandeld, kan dit het dragen van de kunstgebitten ondraaglijk maken.

Waarom verliest een tandprothese hun pasvorm? De vorm van de tandheelkundige ruggen altijd verandert. Op een tijdbeginnen de boney randen te verslechteren en de prothese komt los te zitten omdat het niet meer past bij de nieuwe vorm van het tandvlees. Wanneer dit gebeurt, is het tijd om actie te nemen. Laten we eens kijken naar een aantal verschillende manieren om te gaan met deze situatie.

Tijdelijke Oplossingen

Als kunstgebit niet meer goed passen, zijn er een aantal gebitsprothese producten die op korte termijn verlichting kan bieden totdat u uw denturist kunt het zien. Over-the-counter producten zoals crèmes prothese en kleefmiddelen kan tijdelijk een kussen leveren en helpen bij het prothese grip. Deze elastisch-achtige producten vormen een verbinding tussen de prothese en het tandvlees, die de prothese meer stevig op zijn houdt.

Kunstgebit kussens, kleine stukjes van katoen die zijn doordrongen met was, fit tussen de prothese basis en de boney richels en bieden meestal een zekere mate van opluchting. Beide soorten van prothese producten zijn eigenlijk alleen bedoeld voor tijdelijk gebruik. De prothese kussen kan zelfs bespoedigen van botresorptie omdat het verder de druk die nodig is om bot grooi te stimuleren vermindert.

De pasvorm van een prothese kan eigenlijk aangepast en verbeterd worden op verschillende manieren. Als het tandvlees gewoon te pijnlijk en gezwollen is voor een nieuwe afdruk te hebben gemaakt, dan een tijdelijke zachte voering kan worden toegevoegd aan de onderzijde van de prothese als buffer totdat het tandvlees tijd heeft gehad om te genezen. Als het tandvlees is nog niet al te slecht qua vorm dan kan een semi-permanente liner worden toegevoegd voor extra comfort. Denturists kan ook een flexibele kunststof materiaal gebruiken om de binnenste nok van de prothese basis te vachten, dus herstellen van een knusse, comfortabele pasvorm. Alles hangt af van de vorm van het tandvlees.

Beste praktijk

Hoe kun je de genezing van de tandvlees te bevorderen na het tandvlees ontstoken? De eenvoudigste middelen zijn soms de meest effectieve. Allereerst verwijder u het kunstgebit en laat uw tandvlees rusten. Alle weefsel heeft zuurstof nodig om gezond te blijven. Door het verwijderen van uw kunstgebit voor een korte tijd neem u de irriterende middel weg en laat daardoor het tandvlees te ademen. Een goede hygiëne zal ook een lange weg gaan om te gevoelig tandvlees te kalmeren. Wrijf het tandvlees met een warm washandje om schadelijke bacteriën die kunnen leiden tot een tandvleesontsteking te verwijderen. Wees zorgvuldig over elk oppervlak en de spleet van uw kunstgebit reinigen alvorens ze in de prothese bad voor een soak gaan. Waarschuw altijd dan uw denturist zodra je begint te aanhoudende prothese pijn te voelen.

Waar te vinden?

Als u een consultatie nodig hebt of denk gewoon dan u een nieuwe kunstebit moet krijgen, maak dan contact met een van onze praktijken. Op dit moment werken wij samen met prkatijken in de volgende locaties:

Assen

Sharing is caring!